Paas slinger

Met strijkkralen kan je werkelijk elke afbeelding na maken. Het is een kwestie van goed tellen. Je fijne motoriek moet hiervoor wel goed zijn.  Voor de kleinere kinderen heb je ook grotere strijkkralen. Vandaag ga ik je laten zien hoe je een paar leuke en relatief simpele afbeeldingen met strijkkralen kan maken speciaal voor Pasen. De Paas slinger. Simpel met een gezellig resultaat.

Paasslinger. gemaakt van strijkkralen ,http://knutselmam.nl/

Strijkkralen, wie kent het niet. Kralen om de mooiste creaties mee te maken. Om vervolgens te strijken. Vandaar ook de naam strijkkralen.

Strijkkralen paas slinger. Vandaag ga ik je laten zien hoe je een paar leuke en relatief simpele afbeeldingen met strijkkralen kan maken speciaal voor Pasen. En dat je deze kan rijgen aan een stuk touw of lint zodat er een slinger ontstaat.

Moeilijkheidsgraad: ★ ☆ ☆ ☆

Tijdsduur: >15 min

Benodigdheden;

Werkbeschrijving;

 • Kijk goed naar welk patroon je wilt namaken.
 • Bedenk welke kleuren je gaat gebruiken.
 • Zorg dat je plaat waarop je het patroon maakt groot genoeg is. Daarom hou ik erg van de doorzichtige vierkanten platen aangezien je die aan elkaar kan klikken. Hierdoor kan je dus patronen van vele afmetingen maken. Bovendien is mijn ervaring dat de doorzichtige platen hun vorm goed houd in tegenstelling tot de gewone. Deze willen nog wel eens krom trekken door de warmte van de strijkijzer.
 • Voor de afbeeldingen van de bovenstaande foto heb je maar 1 vierkante plaat nodig.
 • Voor de afbeelding van de onderstaande foto heb je 3 platen nodig.
 • Nu je de platen allemaal op oorden hebt en weet welke kleuren je gaat gebruiken kan je aan de slag.
 • Haal bij elke afbeelding minstens 1 kraaltje ergens bovenin de afbeelding er uit. Zorg er wel voor dat er kralen omheen zitten en de afbeelding stevig blijft. Dit is zodat je later de afbeeldingen aan een stuk touw of lint kan rijgen.
 • Als je afbeelding af is kan het gestreken worden. Vergeet niet om het strijk papier tussen de kralen en de strijkbout in te plaatsen. Dir voorkomt dat de kralen aan de strijkbout blijft plakken. En dit maakt de strijkbout onbruikbaar.
 • Maak nu meerder afbeeldingen.
 • Als je er genoeg hebt kan je beginnen met rijgen.
 • De paas slinger gemaakt van strijkkralen is nu af.

Strijkkralen paas slinger. Vandaag ga ik je laten zien hoe je een paar leuke en relatief simpele afbeeldingen met strijkkralen kan maken speciaal voor Pasen. En dat je deze kan rijgen aan een stuk touw of lint zodat er een slinger ontstaat.

Tip: Wil je de afbeeldingen niet ophangen maar wel maken. Dat kan uiteraard. Je kan er ook onderzetters van maken. De
kleine paashaasjes en eieren zijn klein genoeg om 6 keer op een doorzichtige plaat te maken. Vul de overige vakken op
met een andere kleur kralen. Strijk dit en je heb een onderzetter voor Pasen.

Voor meer afbeeldingen om na te maken van strijkkralen kijk eens op Google. Er staan ongelooflijk veel voorbeelden.

Veel knutsel plezier,

Melanie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *