Regenboog hart pinata.

De regenboog hart pinata heb ik gemaakt omdat dit weekend  de gay pride in Amsterdam er is.  En met alle ellende in de wereld moest ik deze pinata maken.

 regenboog hart pinata KnutselMam.NL

De regenboog kleuren staan voor de homoseksuele gemeenschap. Voor mij betekend de kleuren van de regenboog veel meer. Het staat voor tolerantie, liefde en respect. Iemand laten zijn wie hij of zij wilt zijn, homo, hetero of wat dan ook. Kleur, religie, seksuele voorkeur in mijn ogen is iedereen gelijk. Met een steeds minder tolerante wereld en met de gay pride in mijn achterhoofd ben ik deze pinata gaan maken.

Moeilijkheidsgraad: ★ ★☆ ☆

Tijdsduur: > 180 minuten

Benodigdheden;

 • karton
 • crêpe papier
 • schaar
 • lijm
 • lint
 • papier

Werkbeschrijving:

 • Ik ga jullie geen uitleg geven hoe je de frame van de pinata moet maken dit heb ik al in een aantal delen duidelijk uitgelegd. Ik verwijs jullie hiervoor dan ook naar deze delen.
 • mini pinata hoe te maken
 • faux pinata hoe te maken
 • pinata hoe te maken deel 3
 • flamingo pinata
 • Als je de bovenstaande berichten hebt doorgelezen dan heeft de pinata verder geen uitleg nodig,
 • Nadat je de frame hebt gemaakt kan je de kleuren crêpe papier aanbrengen.
 • Zoals je misschien wel op de foto’s kan zien heb ik naast een groot hart ook twee kleine hartjes gemaakt.
 • Bedek de kleine hartjes ook met een kleurtje naar keus van de crêpe papier.
 • Zorg er voor dat zowel de kleine als de grote hart met dunne stroken crêpe papier word bedekt. Met dikke stroken zal het moeilijk zijn om de harten goed en mooi te kunnen bedekken. Mijn grote hart is namelijk 30 cm in doorsnee en de kleintjes zlefs maar 10 cm. Maar je de harten een stuk groter dan kan je de stroken crêpe papier uiteraard ook breder maken.

De harten zijn nu af. Wat nu te doen?

 • Maak er een ophang aan de bovenkant. Dit kan je ook al doen als je de frame in elkaar zet.
 • Hang aan de onderkant meerder linten. Hang aan 2 linten de hartjes.
 • Ik heb aan 2 anderen linten een stuk stevig papier gehangen alsof het een tag is.
 • Hier heb ik de tekst love, respect en equality geschreven. Liefde, respect en gelijkheid betekend dit.
 • nu is mijn pinata af.

Regenboog hart KnutselMam.NL

Ik gebruik de regenboog hart pinata voor de sier. Wil je de pinata voor het echt maken dan kan je het natuurlijk vullen. Voor de gay pride zelf vind ik de regenboog hart pinata perfect om te vullen met gekleurde confetti. Sla de pinata kapot of trek het kapot. Aan jou de keus.

Voor iedereen die de gay pride gaan vieren  in Amsterdam wens ik erg veel plezier.

Veel plezier en veel knutsel plezier,

Melanie

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *