Pinata. Hoe te maken. Deel 3.

Pinata. Hoe te maken. Deel 3. Een pinata versieren kan op vele verschillende manieren. Vandaag ga ik jullie een andere manier laten zien. Een manier die je niet zo veel ziet.

 Pinta hoe te maken deel 3 Knutselmam.Nl

 

Een pinata versieren kan op veel verschillende manieren. De sliert crêpe papier inknippen en om de pinata heen wikkelen is de meest voorkomende. Tevens ook de snelste en in het algemeen ook de makkelijkste manier. Vandaag ga ik jullie een hele andere techniek laten zien. Een techniek die niet moeilijk is maar wel erg veel tijd van je vraagt. Een techniek waarmee je wel veel details kan aanbrengen. Noem het maar de propjes techniek.

Moeilijkheidsgraad: ★ ★ ☆ ☆

Tijdsduur: > 1 uur

Benodigdheden;

 • crêpe papier
 • karton
 • schaar
 • lijm
 • liniaal
 • Stanley mes ( optioneel)
 • snij mat ( optioneel)
 • lint

 

Werkbeschrijving;

 • Vandaag ga ik het niet hebben over hoe je het frame van een pinata moet maken. Daar heb ik het in de vorige berichten al uitgebreid over gehad. Wil je hier toch nog wat over weten dan verwijs ik je naar deel 1 en deel 2.  Heb je dan als nog vragen dan kan je ze mij altijd stellen.
 • Als je de frame van je pinata hebt gemaakt dan zal het er ongeveer uit zien zoals de onderstaande foto.

KnutselMam.NL (7)

 • Ik heb een frame van een citroen gemaakt. Hierop heb ik tekening gemaakt met vakjes.
 • Knip de crêpe papier in stukjes van ongeveer 4×4 cm.
 • Ik ben begonnen met de middelste deel met gele crêpe papier. Dat heb ik eerst met lijm ingesmeerd. Pak nu een klein stukje crêpe papier en maak er een propje van. Plak dit op. En ga hier mee door. Zie onderstaande foto.
 • Per deel ga je nu door. En elk deel krijgt zijn eigen kleur.

 Pinata. Hoe te maken. Deel 3. KnutselMam.NL

 • De hele frame van de pinata ga je nu met deze techniek afmaken. Het is een werkje. Met deze pinata ben ik ongeveer 3 uur bezig geweest. De citroen is ongeveer 30 cm in doorsnee. Om je een idee te geven.

 Pinata. Hoe te maken. Deel 3. KnutselMam.NL

Het voordeel van deze techniek is dat je gedetailleerd kan werken. Met de andere zeg maar slinger techniek kan je nooit de details aanbrengen zoals met deze techniek. Je zal daarom goed moeten bepalen waar je voor gaat. Maak je pinata met een duidelijke vorm die voor iedereen herkenbaar is dan kan je gewoon voor de meest gangbare techniek gaan. Wil je echt detail aan brengen dan is dit DE manier.

 Pinta hoe te maken deel 3 Knutselmam.Nl

 Pinta hoe te maken deel 3 Knutselmam.Nl

 Pinta hoe te maken deel 3 Knutselmam.Nl

Zoals te zien is in de bovenstaande foto kan je met deze techniek heel duidelijk een detail aanbrengen. Ik had de surfplank ook met de andere techniek kunnen maken. Dan had je als nog gezien dat het om een surfplank gaat. Maar de naam van in dit geval mijn zoon had ik er dan nooit in aan kunnen brengen. Ik had de naam er wel op aan kunnen brengen door de naam uit papier te knippen. Dit is natuurlijk een stuk makkelijker en een stuk sneller. Maar persoonlijk vind ik deze techniek dan mooier. De keus is aan jou. Er is geen goed of fout. 

Ik hoop je voldoende te hebben geïnformeerd. Heb je nog vragen wees dan niet bang. Ik bijt niet. Stel je vragen gerust aan mij.

Wil je zien wat er allemaal mogelijk is kijk dan eens op mijn Pinterest. Voor Pinata inspiratie.

Veel knutsel plezier,

Melanie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *