Paashaas krans

De Paashaas krans. Een paas krans mag tegenwoordig niet meer ontbreken. Dus kan ik niet achter blijven. Gelukkig vind ik het maken van kransen erg leuk om te doen. Hopelijk kan ik jullie hier ook enthousiast voor maken.

De Paashaas krans. Een paas krans mag tegenwoordig niet meer ontbreken. http://knutselmam.nl/

Ik kan  niet echt een moeilijkheidsgraad of tijdsduur aan dit project geven. Dit hangt er helemaal vanaf wat je allemaal op de krans wilt maken en hoe oud je kind is.

Ook kan ik niet echt vertellen wat je er voor nodig hebt. Maar wel wat je ongeveer nodig hebt.

Benodigdheden;

Werkbeschrijving;

  • Ook dit is niet heel makkelijk om een werkbeschrijving te geven zoals  ik normaal dat doe. Maar ik ga mijn best doen om jullie goed op weg te helpen.
  • Afhankelijk van de gekozen krans zal je moeten bepalen of je je deze zichtbaar wilt houden of niet. Een mooie wilgenkrans past goed bij het thema Pasen en mag dan ook best gezien worden. Deze zijn wel een stuk duurder in aanschaf. Een krans van foam vind ik zelf niet mooi om te zien dus die zou ik omwikkelen. Deze foam kransen kan je zelf maken. Dit doe je door de uiteinden van een poolnoodle bij elkaar samen vast te plakken door er ducttape omheen te doen. Of je koopt deze krans kant en klaar. Dit wordt dan een styropor krans genoemd. Ik heb zelf een krans van stro. Ik vind dit best wel bij het thema passen maar ik persoonlijk vind het niet fijn werken. Dus heb ik hem omwikkeld. Ik ga dan ook uitleg geven waar je op moet letten als je de krans gaat omwikkelen.
  • Het omwikkelen van de krans kan je op verschillende manieren doen. Ik heb mijn krans van stro eerst omwikkeld met aluminium folie om er voor te zorgen dat de stro er later niet doorheen komt. Bij een poolnoodle of styropor krans hoeft dit niet. Daarna heb ik de krans omwikkeld met  crêpe papier. Je kan het ook met stof doen. Maar ik vind crêpe papier altijd een goed alternatief aangezien het goedkoop is en als je het een beetje kreukelt en niet al te netjes er om heen wilt wikkelen lijkt het een beetje op stof.
  • Plak het laatste stukje van de stof of crêpe papier vast.
  • Nu de basis af is kan je de krans gaan opbouwen.
  • Als je de hele krans wilt gaan opvullen dan hoef je geen lint er nu omheen te wikkelen. Ik heb dit zoals je ziet wel gedaan. Mijn krans is dan ook niet helemaal vol.
  • Voordat je alles er op gaat plakken adviseer ik je om eerst alles neer te leggen zoals je het ongeveer er uit wilt laten zien. Als je het je kinderen zelf laat doen zullen ze hier niet echt mee bezig zijn.  Vaak willen kinderen meteen aan de slag. Geen probleem natuurlijk.
  • Plak nu alles met de lijmpistool vast. Zorg dat niet alleen de spullen aan de krans worden vast geplakt maar eventueel ook aan elkaar. Hierdoor wordt het alleen maar sterker en zal er minder snel iets af vallen. De krans kan jaren mee gaan.

Kijk ook eens op Google voor inspiratie.

Ik vind bijvoorbeeld een krans zoals op de onderstaande foto staat afgebeeld echt geweldig. Maar dit is niet echt geschikt voor de jongere kinderen onder ons om te maken. Bovendien is dit geen goedkope krans en heb ik die van mijn voor nog geen 5 euro gemaakt. Je ziet het verschil in prijs er natuurlijk wel vanaf. Ik wil hiermee alleen een duidelijk verschil aangeven. En laten zien dat er echt veel mogelijk is.

Krans maken

Bron: galerie Lucie

Hopelijk heb ik jullie weer kunnen inspireren dit keer voor mooie kransen.

Tip: Kijk ook eens bij andere Paas knutsels of bij Lente krans voor anderen leuke knutsels.

Veel knutsel plezier,

Melanie

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *