Mini Pinata. Hoe te maken.

Een mini Pinata. Hoe te maken. Ik ben gek op Pinata’s. Er is geen feest waarbij ik ze niet maak. Dit keer had ik een verjaardag van een 13 jarige jongen. En natuurlijk wilt hij geld. Maar geld geeft niet leuk. Toen besloot ik om een mini pinata te maken.

Mini pinata Hoe te maken. KnutselMam.Nl

 

De mini pinata is niet moeilijk om te maken. Maar vraagt wel wat meet werk. Zolang je een beginner bent met het maken van pinata’s zou ik de vorm zo simpel mogelijk houden. In mijn geval heb ik dan ook mazzel met de letter T. De ronde vormen vragen een iets andere aanpak en zal ik in een latere post uitleggen. Voor nu hou ik het bij rechte lijnen.

Mini Pinata. Hoe te maken. KnutselMam.NL

Moeilijkheidsgraad: ★ ★ ☆ ☆

Tijdsduur: < 1 uur

Benodigdheden;

 • crêpe papier
 • karton
 • schaar
 • lijm
 • liniaal
 • Stanley mes ( optioneel)
 • snij mat ( optioneel)
 • lint

Werkbeschrijving;

 • Voordat je begint heb je karton nodig. Ik bewaar tegenwoordig mijn verpakkingen. Dit geeft je gratis karton en zo recycle je ook nog een beetje. Win win zou ik zeggen. Aangezien dit een mini pinata word heb ik aan een verpakking van de baby melk voldoende.
 • Bedenk hoe je de letter wilt hebben. Ik raad je aan om de simpelste letter te gebruiken zeker als je het voor het eerst doet. Ik moest de letter T maken. Dit is natuurlijk wel 1 van de makkelijkste letters om te maken.
 • Teken de vorm uit zorg dat de letter minstens 5 cm breed is aan alle kanten. Dit zorgt er voor dat de letter stevig genoeg is maar ook dat de pinata duidelijk is.

Uitsnijden of knippen.

 • Nu je de letter hebt uitgetekend kan je de letter 2 keer uitknippen of snijden.
 • om de rand te maken moet je nu een zo lang mogelijk rechte lijm uit knippen van 5 cm dat is afgetekend op 0, 1, 4 en 5 cm Zie foto 1
 • als je dit gedaan hebt kan je de lijnen van 1 cm en 4 cm om buigen. Wilt dit niet meteen lukken dan kan je met je je mes of schaar langs de lijn halen. Niet te veel druk uitoefenen anders ga je er dwars doorheen.
 • Plak nu de om gevouwen deel vast op de letter  zie foto 2 
 • laat alleen de onderkant open
 • hou voor de onderkant een stuk apart wat er wel in past
 • aan de bovenkant en onderkant van de letter moet je nu 2 kleine sneetjes maken om het lint er door heen te halen. Zie foto 3
 • aan de bovenkant maak je een lus en aan de onderkant laat je de linten lekker hangen.
 • Plak nu ook de onderkant er in maar plak dit niet aan alle kanten vast. Plaats lijm op een paar plekken zodat het wel genoeg vast zit maar er nog wel makkelijk uit getrokken kan worden. Ben je bang dat de inhoud er later uit zal vallen plak het dan met een plakbandje hier en daar aan de binnenkant vast.

Nu kan je de pinata gaan vullen.

 •  Ik heb er klein geld in gedaan en confetti.
 • Je kan confetti kant en klaar kopen of je maakt het zelf. Ik leeg altijd mijn perforator en knip zelf papier in kleine stukjes. Bij feest winkels kan je vaak kant en klaren confetti kopen.
 • als je alles wat je er in wil hebben dan kan je de onderkant dicht maken.
 • zoals ik al vertelde maak het niet te goed vast. De onderkant moet er wel onderuit getrokken kunnen worden.
 • Nu kan je gaan beginnen met het mooi maken van je pinata. Bedenk welke kleuren je wilt gebruiken voor je pinata.
 • Omdat dit een kleine pinata is zou ik de repen van crêpe papier niet te breed maken. Maximaal 4 cm breed. Maak inkepingen in de crêpe papier zie foto 5
 • plak een stuk crêpe papier om de uiteinden van je letter. Dit zorgt er voor dat je letter uiteindelijk helemaal bedekt is. zie foto 4
 • plak het nu met lijm op begin onderaan en ga naar boven doen. zie foto 6
 • nu is je mini pinata af.

Ik hoop dat het een beetje duidelijk is hoe je een pinata kan maken. Er zijn heel veel verschillende methodes om pinata’s te maken. Mini pinata. Hoe te maken is een begin van een reeks blog berichten die ik hier in de loop van de komende maanden zal publiceren. Blijf dan ook op de hoogte van mijn berichten door je aan te melden via sociale media of email.

Mini pinata Hoe te maken. KnutselMam.Nl

 

Mini pinata Hoe te maken. KnutselMam.Nl

Voor vragen en opmerkingen kan je hieronder een bericht achter laten.

Tip: Kijk eens bij mijn ander feestelijke berichten. Feestje

Tip: Voor nog meer feest ideeën kijk eens op mijn  Pinterest board Party DIY of op Pinata voor nog meer leuke pinata ideeën.

Veel knutsel plezier,

Melanie

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *