Maskers maken

Maskers maken. Of het nu voor een feestje is of gewoon thuis voor je eigen kinderen. Maak van 1 basis masker je eigen creatie. Makkelijk aan te passen voor welk thema dan ook.

Maskers maken. KnutselMam.NL 1

Voor het eindfeest van mijn oudste zoon moest ik wat dingen maken. Een van die dingen was een aantal knutsel opdrachten wat makkelijk en snel uit te voeren is voor kinderen van ongeveer 2 tot 12 jaar. Het thema van dit jaar was Disney. En ook al vallen de Minions niet onder Disney toch mochten ze meedoen. Een masker maken dat wilde ik ze laten doen. Maar hoe maak je nu een masker en sjablonen waar iedereen mee overweg kan. Het was even puzzelen maar uiteindelijk kwam ik er uit.

1 basis masker steeds anders te maken.

Dat was mijn uitgangspunt. En ik geloof dat dat aardig gelukt is. Je kan ze maken als een echt masker wat de kinderen op zetten.  Of dat je het maakt op een stokje zodat ze perfect zijn als props voor een photo booth. Met deze basis kan je alle kanten op. Van indiaan tot prinses. Voor elke thema en gelegenheid zijn is deze basis masker geschikt.

Moeilijkheidsgraad: ★ ★☆ ☆

Tijdsduur: > 30 minuten

Benodigdheden;

Werkbeschrijving:

  • Print de maskers.pdf (554 downloads) uit.
  • Knip de printable uit. Liefst op karton.
  • Je kan de printable meteen versieren of je maakt het op een stevig stuk karton zodat je het ten alle tijden kan gebruiken als sjabloon. ( zie onderstaande foto)
Maskers maken sjabloon KnutselMam.Nl

Sjabloon gemaakt van stevig karton.

  • De cirkel die bij de prinatable zit is voor de bril van een Minion. Die zelfde cirkel kan je gebruiken om het oog van Mike te maken. Binnenste ring is voor het blauw en de buitenste cirkel wit. Kijk maar naar de foto’s dan begrijp je wat ik bedoel.
  • Kleine kinderen zullen meer hulp nodig hebben bij het uitknippen als je een groep peuter of kleuters de maskers zelf wilt uit laten knippen dan kan je er ook voor kiezen om ze met een prikker de masker te prikken in plaats van knippen.
  • Als je de basis van het masker hebt kan je de kinderen het naar eigen inzicht laten versieren.

De basis is nu af.

  • Ik ben benieuwd wat je kinderen er voor moois van maken.
  • Als de masker mooi versierd is kan je gaten aan de uiterste zijkanten maken en er aan beiden kanten een elastiekje er doorheen. ( zie onderstaande foto)
  • Wil je de maskers gebruiken voor een photo booth dan moet je aan de binnenkant van een  uiteinde een stokje vast maken. Het zou gedaan kunnen worden met een saté prikker. Maak dan wel even de prikkant bot door er een stukje af te knippen. Je wilt natuurlijk niet dat iemand zich pijn doet.
  • Voor vragen en suggesties kan je mij altijd vragen stellen.
Masker maken minion KnutselMam.Nl

Elastiekjes aan de zijkant

 

Maskers Maken KnutselMam.Nl)

Op de bovenstaande foto kan je een paar suggesties zien .Plaats alleen de meest duidelijke elementen van een karakter op je masker. Zo heeft Mike maar 1 oog en twee kleine horentjes. En een Minion is geel en heeft altijd een bril op. Met zwart stekel haar. Er is niet voor niks een uitdrukking less is more. Minder is meer. Natuurlijk kan je ook je eigen fantasie er op los laten. Zoals je kan zien op de paarse masker met stippen.

Kijk ook eens naar Toverstaf voor een verkleed partijtje of Photo Booth prop.

Fijne dag en veel knutsel plezier,

Melanie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *