Lunchdoos voor Pasen.

Eerlijk gezegd had ik er nog nooit van gehoord. Een lunchpakket mee naar school geven in een gepimpte schoenendoos. Op het internet kon ik er ook niet zo heel veel over vinden. Daardoor vond ik dat ik de lunchdoos met jullie moest delen. Voor de mensen onder ons die met het zelfde probleem zitten.

Lunchrdoos voor Pasen. knutselmam.nl

 

Bij mijn kinderen hadden ze dit nooit op school. Maar zins kort zit mijn jongste zoon op een andere basisschool en hier kwamen ze met de mededeling of ik even een lunch pakket wilde maken voor een Paas lunch. Na wat rond zoeken op het internet kon ik er uit opmaken dat de doos gepimpt moet worden met het thema Pasen. Duh. Natuurlijk in het Paas thema maar dan. Ik zag ergens een konijnen kont met zijn staart en grote poten omhoog. Ik dacht dit ga ik na maken. De rest verzin ik gaande weg wel bij. Ook hoe ik het eigenlijk ga maken. 

Moeilijkheidsgraad: ★ ☆ ☆ ☆

Tijdsduur: <1 uur

Benodigdheden: 

 • schoenendoos
 • papier
 • lijm
 • schaar
 • verf
 • stukje touw
 • 2 saté prikkers

Werkbeschrijving: 

 • Als eerste heb ik de doos een laagje groenen verf gegeven. Het is niet dekkend maar dat vind ik niet erg. Heeft wel wat.
 • Daarna ben ik eens gaan bedenken hoe ik het konijn zal gaan maken. Uiteindelijk heb ik het volgende gedaan en het werkte prima. Dus bij deze.
 • Maak een propje van een stukje krant. Daarna heb ik er nog een stukje krant omheen gewikkeld. Ga hier mee door totdat de ronde vorm groot genoeg is voor je schoenendoos. Ik heb niet zo een hele grote schoenendoos dus twee lagen was genoeg.
 • Na de twee lagen kranten papier ben ik met een stuk aluminium folie er om heen gedaan. En dit nog even goed eromheen aangedrukt.
 • Nu je een stevige ronde vorm hebt ben ik het aan gaan drukken op de tafel. Hierdoor werd de onderkant plat. Zorg er wel voor dat je de  ronde vorm aan de bovenkant niet kwijt raakt.
 • Nu de vorm bepaald is heb ik wit papier er omheen gedaan. Dit kan ook met crêpe papier. Waarschijnlijk werkt dit ook makkelijker maar ik had het niet meer in huis.
 • Daarna ben ik de voeten gaan maken.  Knip 2 keer een wit  ovaal uit en daarna 4 kleine roze rondjes en 2 roze ovaal uit.
 • Plak de roze onderdelen op de grotere witte ovalen.
 • Nu heb je 2 poten.
 • Maak nu eerst een staart van een plukje watten. Plak deze ook meteen op de bovenkant van de bol.
 • Daarna plak je de poten er op.
 • Je konijn is nu klaar.
 • Ik wilde dat het konijn in het gras verdween. Dus ben ik een stuk groen papier gaan dubbel vouwen en daar een kartel rand in gaan knippen. De uitgeknipte delen ben ik rommelig op elkaar gaan nieten. Maak de uiteinden een beetje rommelig zodat het wat mer op gras gaat lijken.
 • Plak het gras op een hoek van de doos.
 • Als et gras droog is kan je daarna het konijn er op plakken.
 • daarna ben ik een rand van gras aan de onderkant van de doos gaan maken. De rafels van de gras liet ik los en daarin ben ik eitjes gaan plakken.
 • De slinger heb ik gemaakt door kleine stukjes papier in de lengte te knippen en die dubbel te vouwen.
 • Schrijf er een letter op. Net zolang totdat je de tekst fijne Pasen hebt staan.
 • Plak de uiteinden van de letters vast.
 • Haal er een stukje touw doorheen.
 • Prik de saté prikkers in de deksel van schoenendoos.
 • Maak een knoop in de uiteinden van de touw en verbind op deze manier de touw aan de saté prikkers.
 • De lunchdoos zoals ik heb hebt gemaakt is nu af.

Lunchdoos voor Pasen knutselmam.nl

Ik hoop dat ik jullie genoeg uitleg hebt gegeven. Vragen en of opmerkingen hoor ik graag van jullie.

Wel heb ik een vraag voor jullie. Hebben jullie ook een Ontbijt/ Lunch doos moeten maken met Pasen en wil je het met mij delen. Ik wil het graag delen via mijn blog. Als je wilt wil ik uiteraard je naam en of blog er bij vermelden. Graag hoor ik het van jullie. Je kan contact opnemen via email of Facebook.

veel knutsel plezier,

Melanie

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *