Liefdes vanger

De liefde vanger is simpel en snel te maken en dus perfect voor jonge kinderen. Perfect cadeau voor valentijn, Moeder- of Vaderdag.

De liefdes vanger. Leuk voor moederdag of valentijn. Simpel en snel te maken. http://knutselmam.nl/

 

Moeilijkheidsgraad: makkelijk

Tijdsduur: 15 minuten

Benodigdheden;

Let op! lees eerst de beschrijving door. Het is een makkelijk project maar voor jonge kinderen zou ik bepaalde benodigdheden aanpassen. Tijdens de uitleg vertel ik wat je misschien kan vervangen. Zelf kan je altijd het beste inschatten wat je kind aankan.

Werkbeschrijving:

  • Om een cirkel te kunnen maken gebruik ik een passer. Als je dit niet hebt gebruik je een omgekeerde bord. Hoe groot jij de cirkel wilt hebben is aan jou. Die van mij is ongeveer 20 cm in doorsnee. Na het tekenen moet je een kleinere cirkel in de cirkel tekenen. Heb je geen passer gebruik dan een kleiner formaat bord.
  • Zorg dat de krans ongeveer 4 cm breed wordt. Hoe dunner hoe mooier maar ook hoe moeilijker het wordt om het te maken. Hoe dunner de krans hoe sterker het karton moet worden. Denk hier goed over na. Bedenk wat je kind aankan. Ik heb een redelijk brede rand omdat het op deze manier voor de jongste kinderen al te maken is.           
  • Maak in de krans een gaatje en doe hier touw of lint doorheen. Ik vond nog een stukje kerst lint wat ik hier perfect bij vind passen.
  • Knip de witte crêpe papier ongeveer 2 cm ruimer uit dan de krans.
  • Plak het crêpe papier vast aan de krans. Sla hierbij de crêpe papier om de krans heen en lijm het vast. Hou er rekening mee dat je op de plek van de lint een kleine inkeping maakt. Met een inkeping bedoel ik een stukje knippen zodat et papier er omheen kan. Nu is de basis van de liefde vanger af.
  • Omdat ik de sjablonen al in een eerder project hebt gemaakt ga ik er niet verder op in. Wil je meer weten ga dan naar sjablonen. Hier krijg je een uitgebreide uitleg.
  • Trek zoveel hartjes om als je denkt nodig te hebben voor de liefde vanger.  Als je genoeg papier hebt kan je er natuurlijk later altijd nog een paar hartjes maken mocht je toch nog te kort komen. Hou er rekening mee dat crêpe papier snel scheurt dus wees voorzichtig met er op te tekenen. Bij jonge kinderen kan je de crêpe papier harten vervangen voor een wat steviger papier soort.
  • Nu hebt je genoeg hartjes omgetrokken. Dan kan je nu beginnen het het uit te knippen. Nogmaals hou er rekening mee dat crêpe papier niet het makkelijkste papier soort is om uit te knippen. Het scheurt makkelijk en is niet makkelijk om in model te knippen.
  • Plak nu de harten op het witte crêpe papier.
  • Hang het voor het raam. Nu kan je hopelijk onder het genot van de beginnende voorjaarszonnetje genieten van je liefde vanger.

 

Tip: Vind je de Liefdes vanger zoals het nu is nogal saai dat kan. Als jij meer uitdaging wilt dan kan dat. Maak dan een kleine dromenvanger zoals hierboven word beschreven. Maak de kleine Liefdes vanger vast aan de onderkant van de grote door een stuk touw of lint. Herhaal dit eventueel met 2 a 3 verschillende kleine Liefdes vangers.

Tip:  de witte crêpe papier kan je ook vervangen voor  vlieger papier.

Veel knutsel plezier,

Melanie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *