Klok maken met schoolbordverf.

Heb jij net als ik een klok liggen die niet meer in je interieur past. Of vind je het idee van een klok gemaakt met schoolbordverf leuk. Nou dan heb ik bij deze een super makkelijk en leuk idee. Klok maken van schoolbordverf.

klok maken met schoolbordkrijt. Knutselmam.Nl

 

Schoolbord verf heb je tegenwoordig in vele kleuren en op veel plekken te krijgen. Ik heb er dan ook al meerdere projecten mee gemaakt. De klok maken met schoolbordverf was een idee dat ik al een tijd wilde maken. De klok was een doorn in mijn oog maar deed waar het voor is gemaakt. Niets meer. Toen de batterij op was wist ik zeker nu is de tijd. Ik had nog roze schoolbordverf liggen en laat dit nu net de perfecte kleur zijn. Aangezien ik nog niet weet of ik het in de woonkamer of in de keuken ga hangen past roze tenminste in beide ruimtes.

Klokk maken met schoolbordverf. KnutselMam.Nl

Klok met schoolbordverf hoe te maken?

Moeilijkheidsgraad: ★ ☆ ☆ ☆

Tijdsduur: > 60 minuten

Benodigdheden: 

  • Een oude klok
  • schoolbordverf
  • spons of kwast

Werkbeschrijving:

  • Dit is weer een project dat zo simpel is dat ik er niet zo heel veel uitleg over hoeft te geven. Eerder een paar tips.
  • Zorg dat de klok stof en vet vrij is.
  • Beschilder de klok met schoolbordverf. Hiervoor gebruik ik persoonlijk liever een sponskwast. Dit voorkomt strepen wat je met schoolbordverf  al snel hebt. Breng dunne lagen aan. Liever een paar lagen dan 1 dikke. Dit zorgt voor zakkers en strepen. En zeker als je nog wilt kunnen schrijven en tekenen op de klok is het van groot belang dat het zo strak mogelijk is opgebracht.
  • Laat de lagen tussendoor goed drogen .
  • Als de verf er goed op zit en het is droog dan kan je met krijt de tijd er op schrijven.  Zoals jij dat wilt. En het mooiste is je kan het steeds weer veranderen.

Klok maken met schoolbordverf. KnutselMam.NL

Tip: Geeft de klok met de feestdagen een leuke tekening of tekst wat bij dat feest past. Hoe dan ook de klok hoeft nooit meer saai te zijn.

Ik hoop jullie weer een leuk idee te hebben gegeven.

Fijen dag en veel knutsel plezier,

Melanie

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *