Kinderstoel make over met Mod Podge.

Ik heb er altijd moeite mee om goede spullen weg te doen. Maar soms ben je er gewoon op uitgekeken. Het past bijvoorbeeld niet meer bij je interieur. Of je kinderen zijn er te oud voor geworden. Al het bovenstaande is nu op de twee kinderstoelen bij mij thuis van toepassing.

Maar wat moet je er mee? Weggooien? Weggeven?

Beschilderen ja dat kan maar vond ik zo simpel bedacht. Ik wilde wat nieuws, iets anders proberen. Via Pinterest kwam ik op het idee om Mod podge te gebruiken. En zo kwam mijn idee tot stand. Een kinderstoel make over met Mod podge.

 Kiderstoel make over met Mod podge. knutselmam.nl

Je kan voor deze techniek eigenlijk al het papier gebruiken wat je maar wilt. De mogelijkheden zijn eindeloos. Bureau met stripverhalen. Of iemand zijn geboorte kaartje op een houte stoel. Een orgineel en leuk kraamcadeau. Maar vooral servetten schijnen zich er goed voor te lenen. Met servetten heb ik zelf nog niet gewerkt dus hier kom ik zeker nog op terug.Ik hou het voor nu bij mijn landkaart en stratenboek.

Moeilijkheidsgraad:  ★ ★ ☆ ☆

Tijdsduur: > 1 uur

Benodigdheden zijn:

 • Mod podge
 • Landkaart of straten boek
 • Kwast
 • Lak roller
 • Schaar eventueel een Stanley mesje
 • kinderstoel

 

werkbeschrijving:

 • Maak de houten kinderstoel of andere meubel eerst goed schoon.  Vet zorgt er voor dat de Mod podge niet gaat hechten aan het voorwerp. Droog de meubel goed af.
 • Knip het papier uit na eigen inzicht
 • Voordat je het begint op te plakken eerst proef neerleggen. Hiermee bedoel ik dat je eerst gaat kijken hoe je het papier er op gaat plakken. Bedenk ook goed of je de hele meubel gaat beplakken of een deel er van. Als je de kinderstoel helemaal wilt beplakken let er dan wel op of je genoeg papier er voor hebt.
 • Niet geheel onbelangrijk zorg dat je genoeg Mod podge in huis hebt. Het is mij een keer gebeurt dat ik halve wegen een project zonder kwam te zitten. Oeps foutje. Schat dus goed in of jou project groot genoeg is voor een pot/ fles Mod podge of dat je er meer nodig hebt. Begin daarom ook eerst met niet al te grote projecten.
 • Mocht je meubel of andere voorwerp niet glad genoeg zijn, schuur het dan eventueel wat gladder. Te gladde voorwerpen kunnen ook de hechting met de lijm verminderen. Schuur dit dan eventueel ook iets op.
 • Mocht je je meubel op moeten schuren dan moet je  de meubel daarna goed schoonmaken. Naast vet is stof ook een grote boosdoener als het gaat om hechten.
 • Zo nu ben je dus goed voorbereid. Nu kan je gaan beginnen. Plak de kaart op de meubel zoals je dat van te voren al had uitgedacht. Al hoef je bij gewoon lijmen niet elke cm in te smeren doe dat nu wel. Alleen zo voorkom je dat er een ruimte ontstaat tussen het papier en de meubel. Dit kan er voor zorgen dat ondanks de latere vernis laag uiteindelijk het papier los gaat laten. Daarom is de kwast nu erg handig. Dit voorkomt een al te grote kliederboel en vieze handen.
 • We zijn er bijna. Alles zit nu goed vast geplakt. Nu ga je met een Lak roller aan de slag. Eerst moest je de Mod podge onder de kaart plakken. Nu juist er op. Breng met de kwast een niet al te dikke laag Mod podge aan. Ga om strepen te voorkomen met de roller het na rollen.
 • Zorg dat er uiteindelijk 3 lagen Mod podge op komt te zitten. Laat tussen het aanbrengen van de lagen het wel geheel drogen. Dit maakt de lagen sterker en voorkomt oneffenheden in de lagen. De lagen drogen relatief snel.
 • Voordat je het meubelstuk weer actief gaat gebruiken zal ik na het aanbrengen van alle lagen toch nog zeker 24 uur liever nog 48 uur wachten. Hiermee voorkom je dat er toch nog ergens scheuren ontstaat in de vernis.
 • Nu is je meubel dus echt klaar voor gebruik. En is zelfs af te nemen met een vochtige doek. Niet geheel onbelangrijk met kinderen.

Kiderstoel make over met Mod podge. knutselmam.nl

 

TIP: Als je deze techniek eng vind om op meubels aan te brengen kan je ook klein beginnen. Met bevoordeeld een doosje, hout paneel of canvas doek. Dan hoef je het ook niet af te lakken met een roller een sponskwast  is voor kleine voorwerpen een goed alternatief.

Tip: Meer weten over Mod podge lees dan Wat is Mod podge?

Tip: Kijk ook eens naar Sleutels pimpen. Of 12 geweldige Mod podge ideeën.

 

Veel knutsel plezier,

Melanie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *