Hoefijzer decoreren met kralen.

Hoefijzer decoreren met kralen. Heb jij een hoefijzer thuis maar weet je niet zo goed wat je er mee kan. Vandaag laat ik ik je een manier zien waarbij je een hoefijzer kan decoreren met kralen. Decoreer de hoefijzer zodat het past in jou huis of om cadeau te geven.

Hoefijzer decoreren met kralen. KnutselMam.NL

Ik heb de hoefijzer altijd bewaard en eigenlijk altijd in mijn boekenkast gestaan. Met de hoefijzer wilden ik al een hele tijd iets doen maar ik wist niet zo goed wat. Na wat rond kijken op het internet kwam ik tot de conclusie dat ik de hoefijzer wilde decoreren met kralen.

Deze hoefijzer heb ik al vanaf dat ik een jaar of 8 was. Ik heb het altijd bewaard omdat ik hem hebt gekregen toen ik met mijn ouders op vakantie was bij mijn oom in Frankrijk. Mijn oom nam mij toen mee naar een manage waar allemaal politie paarden stonden. En toen een agent mij een hoefijzer gaf was ik daar erg blij mee. Het krijgen van de hoefijzer was nogal dubbel aangezien ik kort daarvoor van een paard was afgevallen en mijn arm had gebroken. Daarvoor reed ik met regelmaat paard.

Moeilijkheidsgraad: ★  ☆ ☆ ☆

Tijdsduur: > 30 minuten

Benodigdheden;

 • Hoefijzer
 • kralen
 • ijzerdraad
 • knijpkralen
 • diverse tangen

Hoefijzer decoreren met kralen. KnutselMam.NL

Werkbeschrijving:

 • Om dit te kunnen maken moet je wel iet weten over hoe je kettingen maakt met ijzerdraad. Als je dit kan dan zal dit geen enkel probleem zijn om te maken.
 • Ik ga geen uitleg geven over hoe je de kralen en draad vast moet zetten. Ik ga er in dit geval vanuit dat je het wel weet. Zo niet kan je het bij een kralenwinkel na vragen hoe je met ijzerdraad en knijpkralen de dingen moet vastzetten.
 • Kies voor verschillende maat kralen.
 • wat de kleur betreft ik zou niet te veel verschillende kleuren kiezen en het vooral dicht bij elkaar in de kleurenpalet houden. Zo hou je het rustig en rustiek. Hou je van gek en uitgesproken dan zou  ik juist voor kleuren kiezen die ver uit elkaar liggen in de kleuren palet. Ik heb voor de verandering het rustig gehouden omdat ik niet wil dat de kralen alle aandacht weg nemen van de hoefijzer. Ik wil dat het duidelijk blijft dat het om een hoefijzer gaat
 • Begin linkst bovenaan met de draad aan de achterkant vast te maken met een knijpkraal.
 • Wikkel het draad om de hoefijzer heen en begin met de kralen te rijgen.
 • Haal bij de gaten steeds het draad er doorheen en wikkel het er een paar keer omheen
 • Ga hier mee door totdat je helemaal rond bent en zet het nu weer vast met een knijpkraal aan de achterkant van de hoefijzer.
 • Je kan net als ik er nog hier en daar een aantal extra kralen aan toe voegen
 • Wil je de hoefijzer ophangen dan zal je een draad moeten spannen tussen de bovenste gaten.
 • Als het goed is ben je nu klaar

Hoefijzer decoreren met kralen. KnutselMam.NL

Hoefijzer decoreren met kralen. KnutselMam.NL

 

 

Wil je zien wat je allemaal met hoefijzers kan maken. Kijk dan eens op Pinterest.

Veel knutsel plezier,

Melanie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *