Groenten potten pimpen

Groenten potten pimpen. Geef afval een tweede leven. We gooien elk jaar al genoeg afval weg terwijl er genoeg tussen zit wat hergebruikt kan worden. Groenten potten of ander glas werk is daar een voorbeeld van. Gebruik het om goedkoop een leuke decoratie te maken voor in je huis.

groenten potten pimpen Knutselmam.nl

Groenten potten pimpen. Het kan op zo veel verschillende manieren. Ik heb er al heel veel gebruikt om er een tweede leven aan te geven. En het mooiste is het kost je vrijwel niks. Kijk wat je in huis allemaal hebt. Het zal je verbazen waarmee je het allemaal tot een mooi geheel kan maken.

Al maanden wil ik de kamer van de jongens opknappen. Het zit allemaal wel in mijn hoofd maar helaas heb ik er de tijd niet echt voor. Gelukkig wel voor de kleinere projecten. Maar om de kamer te verven en op te knappen dat wordt het nog niet. Aangezien ik meestal in de weekenden werk. En als ik niet werk besteed ik liever al mijn aandacht op mijn gezin, vrienden en familie. Hoe het totaal plaatje er uit gaat zien met al de knutsel projecten zal dus nog wel even op zich laten wachten. Maar de kleine projecten beginnen al vorm te krijgen. En mijn volgende knutsel project is groenten potten pimpen met stripboeken en Mod podge.

Als knutsel freak kan knutselen een duren hobby zijn. In veel dingen zie ik een project. Knutsel spullen voor weinig scoren geeft mij echt een kick, Knutsel freaks zullen dit vast herkennen. Kan ik dan ook geld besparen door afval te hergebruiken dan doe ik dat graag. En dat je het milieu een beetje helpt kan ook geen kwaad.

Nu hoor ik je vragen maar wat moet ik dan met de potten?

Je kan ze natuurlijk zo mooi maken dat je ze voor de sier neer zet. Maar bij mij komen ze in de jongens kamer te staan en zal ik er een spaarpot van maken en potten voor op hun bureau met de nodige schrijfwaar in te doen.

Moeilijkheidsgraad: ★  ★ ☆ ☆

Tijdsduur: > 1,5 uur

Benodigdheden;

 • Mod podge
 • plaatjes die je mooi vind
 • kwast of spons
 • schaar

Werkbeschrijving:

 • stickers en andere dingen verwijderen. Dit doe je door het er af te trekken. Gebruik zo heet mogelijk water om het voor elkaar te krijgen. Eventuele plak resten kan je met olie vaak verwijderen en anders sticker verwijder spul kopen. De precieze naam weet ik niet aangezien ik het nooit gebruikt. Mij lukt het altijd met heet water en een beetje olie.
 • Maak de potten goed schoon.
 • Zorg dat het vet vrij is.
 • knip de plaatjes uit maak ze niet te groot. In het geval van de stripboek heb ik er stukjes uit geknipt.
 • Smeer de pot gelijkmatig in met Mod podge en plak de plaatjes er op. Zorg dat de ondergrond van elk plaatje geheel is ingesmeerd met Mod podge. Overlappen plaatjes elkaar smeer dan ook dat deel onder het plaatje in. Als je de hele pot hebt afgemaakt doe je er nog 1 a 2 laagjes Mod podge overheen.
 • Ben je al wat verder gevorderd met deze methode dat decouperen wordt genoemd dan kan je er ook voor kiezen om met servetten te werken. Maar als je al zover bent dan heb je waarschijnlijk mijn idee nog uitleg nodig.
 • Maar als je dit met kinderen wilt maken dan zal ik er toch voor kiezen om het met gewoon papier te maken.
 •  Je groenten potten pimpen zit er op.

groenten potten pimpen 2 Knutselmam.nl

groenten potten pimpen 2 Knutselmam.nl

Tip:

Ik heb de groenten potten gepimpt met marvel strips. Maar kijk daar doorheen en gebruik papier dat jij of je kind mooi vind. Voor een meisje dat een Frozen thema bijvoorbeeld wilt kan je daarvoor papier zoeken en gebruiken.

Gebruik bij voorbaat potten die zo recht mogelijk zijn. Hoe meer vorm er in hoe lastiger het is. Zeker met normaal papier.

In mijn bericht mobiel van letters zie je een ander project van Marvel wat in de jongens hun kamer hangt.

Wil je zien wat je nog meer kan maken met potten kijk dan op. pimp flessen

Wil je weten wat ik zoal van Mod podge al hebt gemaakt kijk dan op knutsel technieken Mod podge

Hele fijne dag en veel knutsel plezier.

Melanie

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *