Fles pimpen

Fles pimpen. Heb jij nog ergens flessen staan. Maar weet je niet wat je er mee kunt. Of vind je de flessen maar saai. Geef het aan je kind of doe het zelf dat kan natuurlijk ook. Leef je uit en maak er iets nieuws van.

Flessen pimpen Knutselmam.Nl

In de kerstpakket van mijn vriend zaten 3 glazen flessen. Ik wist nooit zo goed wat ik er mee moest. Zoals ze waren vond ik ze maar saai. En besloot ze op te bergen tot het moment kwam dat ik het wel zou weten.

Ergens achter in de kast stonden ze. Allang vergeten. Totdat ik noodgedwongen mijn balkon kasten moest gaan uitzoeken. Met dank aan een balkon renovatie. Doordat de balkon geheel leeg gehaald moest worden had ik geen andere keuze dan alles eens goed onder de loep te nemen. En daar lagen ze dan onder in een la.

Ik vond het zonder om het weg te gooien. Dan maar de flessen pimpen. Maar hoe en wat daar was ik nog niet geheel achter. Wel wist ik dat ik ze wilde gaan behandelen met Gesso. Ik wilde ze niet meer doorzichtig. Zover was ik dan nog wel. En terwijl ik met Gesso bezig was ontstonden de ideeën. Dit gebeurt me wel vaker. Fles pimpen dat zou het worden.

Zo besloot ik een bericht te schrijven over Gesso. Gesso wat is dat?

Gesso aanbrengen KnutselMam.NL

Moeilijkheidsgraad: ★  ★ ☆ ☆

Tijdsduur: > 1,5 uur

Benodigdheden;

  • Gesso
  • verf
  • diverse accessoires.

Werkbeschrijving:

  • Bewerk het glas met gesso ( zie bovenstaande foto)
  • Voor uitleg over Gesso verwijs ik je naar Gesso wat is dat? Hier wordt duidelijk uitgelegd wat het is en hoe je het kan gebruiken.
  • verf het in de kleur naar keus
  • zoek alle knutsel en frutsel spullen die je maar kan vinden en die je met elkaar kan combineren
  • maak er iets moois van ( zie oderstaande foto’s)
  • fles pimpen is nu klaar

fles pimpen simpel knutselmam.nl

Ik kan je geen uitgebreide werkbeschrijving geven. Je kan het invullen zoals je zelf wilt. Ik wilde je slecht een idee voordragen.

Wel kan ik iets meer vertellen over de flessen zoals ik ze heb gemaakt.

Ik wilde een landelijke simpele flessen combo maken. De flessen pimpen naar landelijk. Hoe doe je dat? Kijk wat je in huis hebt. Zorg voor natuurlijke kleuren en materialen. Ik heb het met ruw touw gedaan en stukjes hout. Je kan ook voor lint kiezen. Je fles pimpen met schelpen geeft weer een landelijke strand thema.

Voor de flessen met de vrolijke iets wat boho thema heb ik gekozen voor felle kleuren. Van veren tot kralen alles is fel van kleur. Ik wordt er vrolijk van. En is zeker erg leuk om met je kind(eren) te maken. Dit zal in een tiener kamer niet misstaan. Wat vind jij?

 

fles pimpen kids boho knutselmam.nl

fles pimpen kids boho knutselmam.nl

Tips:

Wat je ook kan doen is de flessen wit verven zoals ik heb gedaan en dan je kind er een mooie tekening op laten schilderen. Dit maakt een leuk cadeau om bijvoorbeeld aan oma, opa of juf te geven.

Plaats de flessen en potten bij elkaar. Op een dienblad of plateau. Doe er kaarsen bij of andere gezellige persoonlijke spulletjes om de sfeer die je wilt neerzetten te benadrukken.

Wil je wel eens weten hoe je flessen ook kan pimpen kijk dan eens op bijvoorbeeld Pinterest. Hier vind je oneindig veel mogelijkheden.

Heb je geen Gesso da kan je ook meteen er op schilderen. Spuitbussen werken dan het beste. Hou er wel rekening mee dat de verf er makkelijker af kan gaan.

Heb je geen flessen dan kan het ook met legen groenten potten of met legen flessen wijn.  ( zie onderstaande foto. Potten gemaakt door een 9 jarig meisje voor haar moeder. Zo lief.)

potten pimpen met gesso

Heb jij misschien een leuke fles, pot of iets dergelijks gepimpt? En wil jij dat met mij delen? Laat het mij dan weten. De credit van jou kunsten zullen geheel aan jou toe behoren. Of heb jij vragen en of opmerkingen. Wees niet verlegen en stel ze mij.

 

Hele fijne dag en veel knutsel plezier,

Melanie

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *