Envelope vol liefde

Ik wil jullie een kaart vol liefde sturen. Het is een vereenvoudigde scrapbook idee. Je hoeft hiervoor geen scrapbook producten in huis te hebben om deze kaart toch te maken. Ik maak deze kaart zodat je kind bekend kan worden met scrappen. Je kan met je kind kijken wat hij of zij aankan en niet geheel onbelangrijk of hij / zij het scrappen wel leuk vinden. Vind jij of je kind na een aantal projecten het scrappen nog steeds leuk kan je altijd benodigdheden aanschaffen.

Envelope vol liefde. Een leuke kaart om te geven en te maken. knutselmam.nl

 

Moeilijkheidsgraad: ★ ★ ☆ ☆

Tijdsduur: >45 minuten

Benodigdheden;

 • Liniaal
 • Stift
 • Potlood
 • Diverse gekleurde papier
 • Vierkant papier ongeveer 10 bij 10 cm
 • Stuk wit karton of kaart
 • Draad
 • Schaar
 • Lijm

Werkbeschrijving;

 • Maak eerst de hartjes. Ze moeten vrij klein zijn. Verschillende maten hartjes zijn er nodig, 3 minimaal. Je kan het beste eerst sjablonen maken Zie onderstaande foto

 • Trek de verschillende maten sjablonen om. Zorg dat je van elke kleur minimaal 1 per maat hebt. Liefst nog iets meer van alles. Knip ze daarna uit. Hartjes, hartjes en nog meer hartjes. Zie onderstaande afbeelding.

Envelop vol liefde

 • De envelop. Ik moet jullie eerlijk bekennen ik en daar toch wel even mee bezig geweest. Ik kon geen Envelop vinden en maken die aan al mijn wensen voldeed. Uiteindelijk is het mij gelukt. De envelop is gemaakt van een stuk vierkant papier. Heb je dit nu niet geen paniek. Ik heb een site gevonden voor een makkelijke uitleg.  Ik heb de vierde hoek naar binnen gevouwen en vastgeplakt. Ook vond ik de envelop te vierkant. Ongeveer 1/3 van de envelop heb ik naar achteren omgevouwen. Hierdoor wordt de envelop langwerpig. Je hoeft natuurlijk de envelop niet aan te passen. Voor de grote van mijn kaart vond ik een vierkante envelop niet mooi.
 • Als je de envelop gevouwen hebt dan kan je het vast lijmen op de kaart. Ik heb de envelop vast gezet met paperclips zodat het goed kan drogen. Zie onderstaande foto.

Envelop vol liefde

  • Nadat de envelop klaar is en opgeplakt kan je de hartjes gaan plaatsen. Ik heb ze niet meteen vast geplakt maar ben wel even bezig geweest met schuiven. Uiteindelijk kwam ik tot de conclusie dat ik de hartjes met print niet wilde gaan gebruiken. Het werd te druk en er ontstond geen eenheid. Nadat ik dat had besloten kon ik al vrij snel de hartjes gaan vastplakken.
  • De hartjes zitten nu op hun plaats nu kan je gaan beginnen met de label te maken. Je hebt hiervoor nodig een stukje wit papier. Die van mij is 1,5 cm breed en 4 cm lang. vanaf de 3 cm ben ik de label schuin af gaan knippen.
  • Ik heb er nog een zilverkleurig randje omheen gemaakt.
  • De tekst Love you er in geschreven maar dat mag natuurlijk ook iets anders zijn. Het moet wel in de kleine label passen.
  • De witte label heb ik op rood papier geplakt.Tussen de 2 stuken papier heb ik een klein stukje draad gedaan. Zorg dat het draad lang genoeg. Het rode papier ben ik vlak langs de witte label gaan knippen. Pas op dat je het draad nu niet afknipt. Het rode papier hoef je natuurlijk niet te gebruiken maar ik vind het op deze manier meer diepte krijgen.
  • Plaats de label waar je maar wilt.
  • Stop het andere eind van de draad in de envelop.
  • Nu is je envelop vol liefde klaar.

Envelop vol liefde

Kijk ook eens bij Moederdag/ Vaderdag voor nog meer leuke  cadeau tips.

Veel knutsel plezier,

Melanie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *